Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ФСВП вважає Володимира Балуха громадянином РФ, його продовжують утримувати у ШІЗО

7 травня адвокат Ольга Дінзе вкотре відвідала українського активіста, політичного в’язня Володимира Балуха у виправній колонії № 4 м. Торжок, (Тверська область, РФ), котрий перебуває у ШІЗО.

Після прибуття до колонії його вже тричі відправляли до ШІЗО через надумані приводи. Адміністрація повідомила, що на цей раз українець має вийти з ШІЗО 19 травня. У ШІЗО він, як і раніше, їсть лише хліб і п’є воду. Його стан здоров’я, за словами адвоката, помітно погіршився. Відразу впадають в очі сильні набряки ніг, що, швидше за все, є свідченням хвороби нирок.

Також стало відомим, що вчора, 7 травня, представника консульства України в РФ не допустили до Володимира Балуха. Причиною відмови співробітники колонії назвали те, що, за інформацією ФСВП, Балух є громадянином РФ. Жодних свідчень на підтвердження цього надано не було.

Володимир Балух – громадянин України, “автоматичного” російського паспорта він в Криму не отримував. Раніше в Криму його засудили саме як громадянина України. Більш того, окупаційні суди використали українське громадянство активіста як одну з підстав взяття його під варту.

Володимир дякує всім за листи, що їх надсилають йому до колонії.

Кожен може підтримати Володимира, написавши йому листа. Лист можна відправляти через російську систему ФСВП-лист.

Для цього треба перейти за посиланням https://fsin-pismo.ru/client/app/letter/create

У графі “Вибрати регіон” треба зазначити “Тверська область”. У графі “Виберіть заклад” зазначити “ВК-4 Торжок”.

Надсилайте, будь ласка, листи на ім’я Балуха Володимира Григоровича, 1971 р.н.

Обов’язково зазначайте в листі функцію, що надасть можливість надіслати зворотну відповідь.

Для того, щоб українець отримав ваші листи, рекомендуємо писати їх російською мовою та уникати речень і фраз, які російська влада може тлумачити як «екстремістські».

Нагадаємо, політв’язень Володимир Балух під час подій на Майдані в Києві на своєму будинку у кримському селі підняв прапор України. Після окупації на півострові він не зняв прапор, за що російська влада почала його переслідувати. З квітня 2015 року в оселі українця почали вчиняти незаконні обшуки, під час яких знімали з даху його будинку та вилучали державний прапор. Далі Володимира переслідували у рамцях сфабрикованих адміністративних і кримінальних справ.

“Верховний суд” Криму у жовтні 2018 року переглянув вирок раніше засудженому до 5 років колонії українцеві та скоротив термін вироку на один місяць, засудивши його до 4 років і 11 місяців колонії та штрафу у розмірі 10 тисяч рублів. 18 жовтня Балух був доправлений до Керченської виправної колонії №2.

У лютому 2019 року Володимира Балуха, поза його згодою,  у порушення ст. 49 IV Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, етапували з Криму до Тверської області РФ, ВК-4 м. Торжок.

Зараз він незаконно утримується в колонії РФ, в якій до нього ставляться вкрай упереджено та нетерпимо, знаючи його українську позицію та боротьбу з російською репресивною системою. Перебування українського активіста в російській колонії створює значні загрози  його життю та здоров’ю.

 

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top