Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

У Криму річні оцінки учням знижують через те, що вони не писали листи «учасникам СВО»

У деяких кримських школах річні оцінки учням знижують через те, що вони не писали листи «учасникам СВО». Про це пише телеграм-канал Кримський дискурс.

Ініціатива зазначає, щонайменше у трьох випадках вчителі прямим текстом підтверджували саме цю причину для зниження оцінок учням.

Крім того, активісти зареєстрували щонайменше п’ять випадків, коли учням заборонили приносити на випускний надувні кулі жовтого та синього кольорів.

“Також під заборону потрапили стрічки випускників кримськотатарською мовою у кольорах національного кримськотатарського прапора через схожість поєднання кольорів з українським прапором. У двох школах також заборонили вивішувати кримськотатарський прапор через «відсутність цього прапора як державного символу РФ», – зазначає ініціатива.

Як повідомляла КПГ, кримські діти з початку окупації перебувають під впливом масштабної російської агресивної мілітарі-пропаганди. Частина таких дій підпадає під визначення воєнного злочину та порушує права дитини.

Вся система шкільної освіти, починаючи з навчальних програм, у тій чи іншій формі пропагувала службу в російській армії та «цінності російського світу», що позбавляє дітей можливості виявляти українську ідентичність або вільно вибирати свою ідентичність.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top