Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Керченський «суд» відмовив українському активістові Балуху в умовно-достроковому звільненні

«Суддя Керченського міського суду» Олександр Ковальов 25 січня 2019 року відмовив у задоволенні клопотання захисників українського активіста Володимира Балуха про його умовно-дострокове звільнення.

На засідання до Керчі приїхали активісти з інших регіонів Криму, щоб підтримати українця.

Представники керченської колонії заявили, що адміністрація не підтримує умовно-дострокове звільнення В. Балуха, посилаючись на те, що він перебуває у колонії менше 6 місяців, і за цей час його особа недостатньо досліджена.

Помічник кримського «прокурора» з нагляду за дотриманням законів у виправних закладах Геннадій Трофімов виступив проти УДЗ Володимира, тому що за час його перебування у СІЗО зафіксовано 51 порушення, та він перебуває на профілактичному обліку трьох різновидів, зокрема як «схильний до нападу на представників правоохоронних органів».

Проте час знаходження В. Балуха у СІЗО не має бути предметом розгляду у цьому суді, тому що йдеться про його перебування у колонії.

Судове засідання з приводу клопотання про умовно-дострокове звільнення українського активіста від початку було заплановано на 9 січня 2019 року, але «суддя» переніс його, тому що В. Балуха сповістили про засідання за 12 днів, а мали поінформувати за 14 днів.

Нагадаємо, «Верховний суд» Криму у жовтні 2018 року переглянув вирок раніше засудженому до 5 років колонії Володимиру Балуху та скоротив термін вироку на 1 місяць, засудивши його до 4 років і 11 місяців колонії та штрафу у розмірі 10 тисяч рублів. 18 жовтня українець був доправлений до Керченської виправної колонії №2.

Політв’язень Володимир Балух під час подій на Майдані у Києві на власному будинку у кримському селі підняв прапор України. Після окупації півострова він не зняв прапор, за що російська влада стала його переслідувати. З квітня 2015 року у будинку українці стали вчиняти незаконні обшуки, під час яких знімали з даху його оселі та вилучали державний прапор України. У подальшому Володимира переслідували у рамцях сфабрикованих адміністративних і кримінальних справ.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top