Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Керченський «суд» розгляне клопотання про УДЗ Володимира Балуха

Суддя «Керченського міського суду» Олександр Ковальов 9 січня 2019 року має розглянути клопотання захисту українського активіста Володимира Балуха про його умовно-дострокове звільнення.

На думку адвоката українця, наявні усі підстави для задоволення цього клопотання.

Початок засідання заплановано на 10.30 за місцевим часом, за адресою: м. Керч, вул. Свердлова, 4. На офіційному сайті Керченського «суду» інформації про це засідання досі немає.

Нагадаємо, «Верховний суд» Криму у жовтні 2018 року переглянув вирок раніше засудженому до 5 років колонії Володимиру Балуху та зменшим термін вироку на 1 місяць, засудивши його до 4 років і 11 місяців колонії та штрафу у розмірі 10 тисяч рублів. 18 жовтня українець був доправлений до Керченської виправної колонії №2.

Політв’язень Володимир Балух під час подій на Майдані у Києві на своєму будинку у кримському селі підняв прапор України. Після окупації півострова він не зняв прапор, через що російська влада почала його переслідувати. З квітня 2015 року в оселі українця почали вчиняти незаконні обшуки, під час яких знімали з даху його будинку та вилучали державний прапор України. Надалі Володимира переслідували у рамцях сфабрикованих адміністративних і кримінальних справ.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top