Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Верховний суд РФ залишив чинним вирок Євгену Панову

Євген Панов у суді 25 жовтня 2018. Світлина: Facebook Ігор Котелянець

Усі клопотання захисту було відхилено. Про це Кримській правозахисній групі повідомила адвокат Ольга Дінзе.

«Сд оголосив лише вступну та резолютивну частини, повного визначення ми поки що не бачили. Нам повністю відмовили у задоволенні усіх скарг. Природно, ми вважаємо таке рішення незаконним і необґрунтованим, як і сам вирок кримського суду», ‑ розповіла адвокат.

За інформацією Ольги Дінзе, суди першої та другої інстанції не усунули суттєві протиріччя, що мають місце у кримінальній справі, не визначено долю речових доказів, зокрема автомобіля, що належить дружині Євгена, який стоїть у Криму на штрафному майданчику.

«Про це ми будемо окремо писати клопотання до «Верховного суду Республіки Крим», із проханням про тлумачення вироку стосовно речових доказів», ‑ роз’яснила адвокат Панова.

За інформацією О. Дінзе, захист Євгена Панова також оскаржить відмову у порушенні кримінальної справи щодо катувань українця.

«Паралельно ми запустили процес ‑ спрямували скаргу до «Військового гарнізонного суду» Сімферополя на постанову про відмову у порушенні кримінальної справи стосовно співробітників ФСБ, котрі застосовували заборонені методи до Панова», ‑ внесла ясність адвокат.

За її інформацією, на цей час Є. Панов перебуває у СІЗО № 1 УФСВП РФ «Матроська тиша». Його розмістили у спеціальному блоці, це камера з гарними умовами, розрахована на чотирьох осіб.

«Про те, де буде відбувати покарання наш підзахисний, ми дізнаємося лише після того, як його доправлять до колонії. Панов більше 2‑х років перебував у СІЗО. Це час буде зараховано до загального терміну», ‑ оповістила адвокат.

Кримська правозахисна група повідомляла раніше, що «суддя Верховного суду» Криму Андрій Палій 13 липня 2018 року засудив громадянина України Євгена Панова, звинувачуваного російськими спецслужбами у підготовці диверсій на півострові, до 8 років колонії суворого режиму.

У справі Євгена Панова було зафіксовано тортури, психологічний тиск, фальсифікацію доказів, перешкоджання роботі адвокатів, порушення права на справедливий суд. Євген Панов, як й інші громадяни України, котрі стали фігурантами справи про «диверсантів», на думку правозахисників, є жертвою політичного вмотивованого кримінального переслідування.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top