Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Євгена Панова етапують до московського СІЗО «Матроська тиша»

У Москві вже призначено апеляційне судове засідання по «справі українського диверсанта» Євгена Панова.

Громадянина України Євгена Панова, якого етапували з Криму до Росії після винесення йому незаконного вироку, доставлять до слідчого ізолятора № 1 міста Москви “Матроська тиша” (ФКУ «СІЗО-1 УФСІН Росії по м. Москві»).

Судове засідання, на якому  розглядатиметься апеляційна скарга на вирок українцю Євгену Панову, обвинуваченому в підготовці диверсій в Криму, призначено в Верховному суді Російської Федерації (м.Москва, вул. Поварська, 15).

Початок засідання заплановано на 10:00, 25 жовтня 2018 року. За інформацією родичів українця, судове засідання відбудеться у закритому режимі.

Раніше Кримська правозахисна група повідомляла, що «Верховний суд» Криму 13 липня 2018 року засудив Е. Панова до 8 років колонії суворого режиму. Українець був затриманий ФСБ РФ у серпні 2016 року. ФСБ РФ звинуватило Євгена Панова у «підготовці диверсії в Криму у складі диверсійної групи». Окрім того, українця звинуватили й «у контрабанді боєприпасів через митний кордон Митного союзу» (ч. 1 ст. 30 і п. «а» ч. 2 ст. 281, ч. 3 ст. 30 і ч. 3 ст. 226.1, ч. 3 ст. 222 КК РФ).

У справі Євгена Панова було зафіксовано тортури, психологічний тиск, фальшування доказів, перешкоджання роботі адвокатів, порушення права на справедливий суд. Євген Панов, як інші громадяни  України, котрі стали фігурантами справ про «диверсантів», на думку правозахисників, є жертвою політично вмотивованого кримінального переслідування.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top