Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Адвокати Володимира Балуха оскаржили вирок кримського «суду»

Захист українця не згодний з вироком, ухваленим суддею «Роздольненського районного суду» Тетяною Пиркало 5 липня, тому що він є незаконним, необґрунтованим і несправедливим, а також постановлений з суттєвими порушеннями законодавства, що де-факто діє в Криму. Дату розгляду апеляційної скарги не призначено.

Зараз Володимир Балух перебуває у Роздольненському ІТУ, куди його доправили для ознайомлення з матеріалами справи та протоколами судових засідань.

Нагадаємо, 5 липня 2018 року «суддя» Тетяна Пиркало присудила активістові три роки позбавлення волі із відбуттям покарання у виправній колонії загального режиму. «Суд» визнав його винним за ч. 2 ст. 321 КК РФ (дезорганізація діяльності закладу, що забезпечує ізоляцію від суспільства). За сукупністю із минулими вироками – це 5 років позбавлення волі із відбуттям покарання у виправній колонії загального режиму та штраф у 10 тис. рублів.

Політв’язень Володимир Балух перебуває за ґратами вже 1 рік і 7 місяців в Криму, на знак протесту він голодує вже більше 3‑х місяців. Під час подій на Майдані у Києві активіст на своєму будинку у кримському селі вивісив прапор України. Після окупації півострову він не зняв прапор, за що російська влада взялася його переслідувати. З квітня 2015 року у будинку українця почали вчиняти незаконні обшуки, під час яких знімали з даху його будинку та вилучали державний прапор України. У подальшому Володимира системно переслідували у рамцях сфабрикованих адміністративних і кримінальних справ.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top