Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

У кримському «суді» у справі українського «диверсанта» Панова допитали його мати Віру Котелянець

На засіданні «Верховного суду» Криму у «справі українського диверсанта» Євгена Панова 13 червня 2018 року «суддя» Андрій Палій допитав як свідка мати українця Віру Котелянець. Вона повідомила суду, що її син Євген Панов не відчуває ненависті до громадян Росії.

На минулому засіданні, попри заперечення захисту, були оголошені «свідчення зізнання», що їх Є.  Панов дав у присутності адвоката за призначенням після застосування до нього тортур, але пізніше від них відмовився. За клопотанням сторони захисту сьогодні, під час засідання, оголосили свідчення українця, які від надав після того, як до справи долучилися незалежні адвокати за угодою.

За твердженням сторони обвинувачення, автомобіль українця був оглянутий співробітниками ФСБ на четверту добу після його затримання, й у ньому, у каністрі з мастилом, нібито було виявлено детонатори. Проте під час проходження Є. Пановим митно-прикордонного контролю на в’їзді до Криму його автомобіль оглядали співробітники російського пропускного пункту й жодних заборонених предметів там не знайшли. Захист українця припускає, що детонатори Є. Панову могли підкинути. Через це адвокат Ольга Дінзе заявила клопотання про витребування відеозаписів з камер спостереження російського контрольно-пропускного пункту «Армянськ» і акт огляду чи відомості про огляд автомобіля Є. Панова. Суд відмовив у задоволенні цього клопотання.

Наступне судове засідання заплановано на 14 червня, 10 годин ранку.

Нагадаємо, громадянина України Євгена Панова звинувачують у тому, що він, за версією слідства, «планував диверсію на цивільних і військових об’єктах в Криму».

У справі Євгена Панова були зафіксовані катування, психологічний тиск, фальсифікація доказів, перешкоджання роботі адвокатів, порушення права на справедливий суд. Євген Панов, як інші громадяни України, котрі стали фігурантами справ про «диверсантів», на думку правозахисників, є жертвами політично вмотивованого кримінального переслідування.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top