Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Володимира Балуха відпустили із СІЗО під домашній арешт

Таке рішення ухвалив «Роздольненський районний суд» Криму 1 грудня 2017 року. «Суддя» постановила відпустити українця додому просто із зали суду. Про зміну запобіжного заходу В. Балуху з утримання під вартою на домашній арешт клопотався прокурор. Адвокат просив обрати запобіжний захід у формі підписки про невиїзд.

Володимир Балух залишиться під домашнім арештом наступні два місяці. Він перебував за ґратами цілий рік, з моменту арешту 8 грудня 2016 року.

Нагадаємо, що 2 жовтня 2017 року «Верховний суд Криму» повернув справу В. Балуха на повторний розгляд і водночас продовжив йому запобіжний захід до 4 грудня 2017 року.

24 жовтня «Роздольненський районний суд» ухвалив, порушивши навіть російське законодавство, що де-факто діє в Криму, рішення про утримання В. Балуха під вартою до 16 січня 2018 року. Це рішення було скасовано 29 листопада «Верховним судом» Криму.

Захист В. Балуха переконаний, що суд не має жодних підстав навіть за російськими законами утримувати В. Балуха під вартою. Відповідно до законів РФ, максимально дозволений термін утримання під вартою для В. Балуха за цією кримінальною справою минув 25 жовтня 2017 року.

Брутальні порушення фундаментальних прав людини і процесуальних норм російського законодавства, що де-факто діє в Криму, а також необґрунтовані рішення щодо продовження терміну утримання під вартою свідчать про фабрикацію кримінальної справи проти українського активіста Володимира Балуха за політичними мотивами

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top