Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

У матері українського активіста В. Балуха різко погіршився стан здоров’я

Володимир Балух на засіданні «суду», 7.11.17 р., автор світлини Антон Наумлюк, Радіо Свобода

У «Роздольненському районному суд» Криму 7 листопада 2017 року розпочався новий розгляд справи проти українського активіста Володимира Балуха. Головуюча «суддя» Олена Тедеєва є підозрюваною за кримінальним впровадженням про державну зраду.

 

Дружину Володимира Наталю Балух допитали як свідка за обставинами обшуку у будинку та на горищі, де нібито було знайдено боєприпаси.

Впродовж допиту Наталя Балух заявила, що за час перебування Володимира за ґратами стан здоров’я  його літньої матері серйозно погіршився: жінка не в змозі самостійно пересуватися, осліпла на одне око, вона потребує постійного нагляду.

Інші свідки з боку обвинувачення до суду не з’явилися. О. Тедеєва винесла ухвалу про примусове доставляння свідків на наступне засідання, що призначене на 10 листопада.

За інформацією адвоката Ольги Дінзе, на наступному засіданні сторона захисту планує заявити кілька клопотань: про виклик свідків до суду, зміну запобіжного заходу та повернення справи прокурору, тому що у кримінальній справі є суттєві порушення закону, які перешкоджають розгляду справи у суді.

Нагадаємо, ФСБ затримала кримчанина вранці 8 грудня минулого року, і з того часу В. Балух перебуває за ґратами.

4 серпня 2017 року «суддя» «Роздольненського районного суду» Марія Бедрицька засудила українського активіста Володимира Балуха до 3 років і 7 місяців позбавлення волі у колонії-поселенні та штрафу у розмірі 10 тис. рублів. В. Балуха звинуватили у незаконному зберіганні боєприпасів і вибухових речовин, що їх нібито було знайдено на горищі його будинку (ст.222 ч.1; ст.222.1 ч.1 КК РФ). В. Балух своєї провини не визнав. Захист українця заявив, що справу проти українця сфабриковано та його вирок буде оскаржений у вищих інстанціях.

2 жовтня 2017 року «Верховний суд Криму» ухвалив рішення про відхилення вироку українському активістові Володимиру Балуху. Його кримінальну справу відправили на новий судовий розгляд в іншому складі суду. Запобіжний захід у формі утримання під вартою залишився чинним. Брутальні порушення фундаментальних прав людини і процесуальних норм російського законодавства, яке  де-факто діє в Криму, а також необґрунтовані рішення щодо продовження терміну утримання під вартою свідчать про фабрикацію кримінальної справи проти українського активіста Володимира Балуха за політичними мотивами.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top