Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Матері політв’язня українця Євгена Панова не дозволяють побачення з сином

 

10 лютого 2017 року Віра Котелянець (мати Євгена Панова) отримала чергову відмову від ФСБ Росії на прохання щодо побачення с сином. Про це брат українця Ігор Котелянець написав на своїй сторінці у Фейсбук.

За словами Ігорі Котелянця, ця відмова далеко не перша. За весь час перебування Панова в СІЗО Лефортово жодного разу родичам українця не надали можливості його побачити.

Хоча російський Федеральний закон від 15 липня 1995 р. N 103–ФЗ «Про утримання під вартою підозрюваних та звинувачених у скоєнні злочинів» передбачає два побачення на місяць підозрюваних із рідними, старший слідчий УФСБ по Криму та Севастополю Селіванов К. В. відповів відмовою, мотивуючи її відсутністю на цей час підстав для дозволу побачення родичів з Пановим.

«Так у ФСБ на наше мільйонне прохання й відповіли. Підстави. На побачення. Ви розумієте? Їх, мабуть у цій державі яка-небудь Служба видачі підстав на побачення надає…», – написав обурений черговою відмовою Ігор Котелянець.

Додатково Кримській правозахисній групі Котелянець повідомив, що у родичів Панова не було не лише побачень, але й телефонних розмов з Євгеном. Листи, що їх відправляють українцеві до СІЗО, надходять теж не всі. Від матері Євген отримує, орієнтовно, кожний третій лист, від дружини віддали лише три листи, а від нього самого (брата) листи Панову не передають й поготів.

Також є проблема із доставкою посилок в СІЗО. Останні посилки, а саме: взуття і 20 кг продуктів, що відправили рідні, Панову так й не віддали.

У Євгена в СІЗО загострилися хронічні хвороби, сильно болять коліна, йому необхідні медикаменти.

У жовтні минулого року Кримська правозахисна група повідомляла, що Євген Панов в СІЗО Лефортово не отримав більшої частки передач та листів від рідних.

Нагадаємо, Євген Панов перебуває в СІЗО Лефортово, куди його на початку жовтня перевезли з Сімферополя. Захисником українця в Москві став російський адвокат Дмитро Дінзе, котрий раніше захищав Олега Сенцова.

У ніч на 7 серпня була затримана, за версією ФСБ, група «українських диверсантів», котрі начебто готували теракти в Криму, у тому числі мешканець міста Енергодар Євген Панов. Експерти КПГ проаналізували наявні факти та дійшли висновків, що справа є політично вмотивованим кримінальним переслідуванням.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top