Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Політв’язню Володимиру Балуху викликали швидку просто у камеру, діагноз не визначили

 

Володимир Балух

Вранці 28 грудня в Криму до українського активіста Володимира Балуха викликали карету швидкої допомоги. Про це повідомила Наталія Балух, дружина активіста.

Українець на цей момент перебуває на території Криму, в ізоляторі тимчасового утримання в селищі міського типу Роздольне. За інформацією дружини Балуха, доктор, котрий оглядав Володимира, не встановив йому діагноз, не видав жодних документів на підтвердження свого візиту, проте призначив низку ліків, список яких пізніше передали дружині.

Наталія Балух повідомила, що придбані нею ліки у той самий день було передано черговому в ізоляторі.

Серед призначених лікарем препаратів є антибіотик, засоби від риніту та кашлю, а також пігулки для лікування хвороб шлунково-кишкового тракту.

Чи отримав врешті-решт Володимир ці ліки, наразі невідомо. Так само не з’ясовано достеменний діагноз українця.

Наталія Балух розповіла, що останній раз бачила Володимира на засіданні суду 27 грудня.

«Поспілкуватися нам не дали. Він має хворобливий вигляд і схуднув», – оповістила дружина Володимира Балуха.

Нагадаємо, 27 грудня в «Роздольненському районному суді» Криму відбулося засідання щодо продовження запобіжного заходу у формі взяття під варту для українського активіста Володимира Балуха. На засідання суду Балуха допровадили з СІЗО Сімферополя.

Суддя Олександр Абєляшев залишив кримчанина під вартою до 5 лютого 2017 року. Перед цим той самий суддя обрав українцеві запобіжний захід до 6 січня 2017 року.

Раніше Володимир Балух заявляв, що вкрай потребує медичної допомоги. Він має хронічний бронхіт, а у наповненій вщент людьми камері СІЗО хвороба загострилася. На тепер у камері, де утримується Балух, перебуває 34 людини, тоді як ліжок є лише 14.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top