Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

60-річний Джеміль Гафаров після вироку – у критичному стані, – адвокат

Джемиль Гафаров. Фото: Крымская солидарность

Стан 60-річного Джеміля Гафарова, якого засудили до 13 років колонії, різко погіршився.

Як повідомляє адвокат Еміль Курбедінов, Гафаров майже не встає на ноги, скаржиться на біль у грудях і потребує екстреної госпіталізації з обстеженням. У слідчому ізоляторі Ростова-на-Дону надати якісну медичну допомогу йому не в змозі.

«11 січня, в день, коли ухвалювали їм строки, він насилу зійшов до зали засідання. Вже на той момент скаржився на серцевий біль, але перетерпів. Вони підіймалися на третій поверх, і коли він вийшов нагору, то поскаржився, що йому зле й дуже пече. Потім попрохав викликати швидку, але її не викликали», – розповів Еміль Курбедінов, повідомляє Кримська солідарність.

За словами дружини в’язня Разіє Гафарової, 2017 року, до порушення кримінальної справи, він переніс великий інфаркт. Того самого року йому діагностували хронічну ниркову недостатність із погіршенням фільтрації нирок. Гафаров потребує регулярного діалізу нирок, що в умовах СІЗО робити неможливо.

Як повідомляла КПГ, Південний окружний військовий суд 11 січня ухвалив вирок у справі «другої сімферопольської групи» Хізб ут-Тахрір: Аліму Карімову, Сейрану Муртазі, Ерфану Османову, Джемілю Гафарову й Сервету Газієву визначили покарання у формі позбавлення волі строком на 13 років.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top