Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Главреда газети «Qirim» у Криму судять за згадку Меджліса

У третій дільниці «Мирового суду» Київського району Сімферополя розпочався розгляд справи про адміністративне правопорушення щодо головного редактора газети «Qirim» Бекіра Мамутова.

 Засідання відбувалося без участі слухачів, котрих не пропустили до суду через обмеження, пов’язані з коронавірусною інфекцією. 

Як розповів після засідання Бекір Мамутов, у суді було репрезентовано позицію редакції газети, після чого оголосили перерву через неявку представників Роскомнагляду, котрі склали адміністративний протокол. 

Щодо Бекіра Мамутова складено протокол за статтею 13.15 КпАП РФ за публікацію доповіді Генерального Секретаря ООН, де згадувався Меджліс кримськотатарського народу. Федеральна служба з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій угледіла в публікації порушення російського законодавства, оскільки РФ визнала Меджліс екстремістською організацією, чию діяльність заборонено, й згадка цієї організації в публікаціях ЗМІ має йти з обов’язковою вказівкою на заборону її діяльності в РФ. Оскільки такої вказівки в процитованій на сторінках газети «Qirim» доповіді Генсека ООН не було, щодо головного редактора склали адміністративний протокол. Наступне засідання заплановано на 20 квітня.

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top