Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

До затриманого в Криму українця Владислава Єсипенка не пускають незалежного адвоката

До затриманого 10 березня в Криму громадянину України Владиславу Єсипенку не пускають незалежного адвоката Еміля Курбедінова, з котрим дружина українця Катерина уклала угоду. 

На думку експертів Кримської правозахисної групи, це підтверджує незаконні методи слідства й можливість застосування тортур. 

За словами Катерини Єсипенко, слідчий сказав, що Владислав підписав відмову від послуг адвоката Е. Курбедінова. 

12 березня «Київський районний суд» Сімферополя взяв В. Єсипенка під варту терміном на 2 місяці, до 11 травня. Рішення ухвалила «суддя» Оксана Карчевська. Судове засідання проходило без участі незалежного адвоката, у присутності адвоката за призначенням Віолетти Синеглазової. Українцю інкримінують ч.1. ст. 223-1 КК РФ (Незаконні виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї, її основних частин (за винятком вогнепальної зброї обмеженого ураження), а також незаконне виготовлення боєприпасів). 

Раніше повідомлялося, що в Криму співробітники ФСБ РФ 10 березня затримали на Ангарському перевалі мешканку Алушти Єлизавету Павленко й уродженця Кривого Рогу Владислава Єсипенка. У будинку Єлизавети Павленко був проведений обшук, що тривав понад вісім годин. У неї вилучили техніку й особисті речі. Владислава Єсипенка відвезли у невідомому напрямку.

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top