Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

У Криму в «суді»  у «справі Мустафи Джемілєва»  допросили свідка обвинувачення

В «Армянському міському суді» 17 вересня 2020 року відбулося чергове судове засідання у кримінальній справі щодо Мустафи Джемілєва.

Під час засідання допитали одного свідка звинувачення – Якуба Сулейманова. Він сповістив, що працює таксистом і того дня привіз пасажирів до Армянська. Свідок бачив, що тих, хто зібрався, заблокували люди у військовому однострої і дорогу перекрила військова техніка. Він чекав у машині на певній відстані від військовиків. Свідок не бачив, щоб військові висували будь-які вимоги, у когось перевіряли документи чи оглядали речі. Через кілька годин дорогу звільнили, присутні змогли пройти в бік Армянська, й свідок разом з пасажирами поїхав назад до Феодосії. На зворотному шляху обабіч дороги стояли якісь особи в чорних масках, й у них були якісь предмети в руках.

Очевидець посвідчив, що не бачив дорожніх знаків про наявність державного кордону Росії. Також він не бачив будь-яких ознак державного кордону.

Також свідок зазначив, що не бачив Мустафу Джемілєва, хоча на допиті під час слідства стверджував зворотне. Крім того, він не підтвердив, що називав слідчому такі поняття, як пост ДПС «Турецький вал» і пункт пропуску «Армянськ».

Також свідок, вже після оприлюднення його показань, «згадав», що чув автоматні черги.

Наступне засідання заплановано на 18 вересня.

Нагадаємо, справу розглядає «суддя» Венера Ісроїлова. Мустафі Джемілєву в окупованому Криму висунуто звинувачення в «перетині держкордону Росії іноземним громадянином, котрому в’їзд до Росії не дозволено, вчиненому групою осіб за попередньою змовою (ч .3 ст. 322 КК Росії); необачному зберіганні вогнепальної зброї, що створило умови для його використання іншою особою, якщо це спричинило тяжкі наслідки (ст. 224 КК Росії); незаконному набутку та зберіганні боєприпасів (ч. 1 ст. 222 КК Росії)». Кримська правозахисна група вважає справу проти лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва політично умотивованою.

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top