Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Збільшення авіарейсів з РФ  до Сімферополя може викликати  новий спалах COVID-2019 у Криму

На початку травня в Криму зросли ризики поширення коронавірусної інфекції. Це пов’язано з тим, що авіасполучення з регіонами Росії, де зберігається високий рівень захворюваності COVID-2019, не призупинено. 

1 травня “очільник” Криму С. Аксьонов заявив, що за добу кількість авіарейсів до Криму зросла у півтора рази. З початку травня до Сімферополя здійснюється від 5 до 10 рейсів щоденно. 

У перших числа травня більшість авіарейсів в аеропорт Сімферополя прибувала з Москви. Зокрема, 4 травня до Криму прибуло 6 літаків, з низ 5 – з Москви. Інформацію про це було оприлюднено на сайті сімферопольського аеропорту. 

 

 

 

На цьому тижні пасажиропотік до Криму з Росі не зменшився. 10 травня до Сімферополя прибуло 10 авіарейсів, з них 5 – з Москви. 11 травня – 7 авіарейсів, з них 5 – з Москви.

 

 

Станом на 12 травня Москва (більше 121 000 підтверджених випадків) і Московська область (більше 22 000 підтверджених випадків) є епіцентрами інфікування COVID-19 у РФ. Для порівняння, на усій підконтрольній Україні території станом на 12 травня зареєстровано усього 16 023 випадків  захворювання. 

Збільшення пасажиропотоку з регіонами РФ, що є епіцентрами поширення COVID-19, створює значні ризики нових випадків інфікування та зростання загального числа захворілих на півострові. Ситуація ускладнюється тим, що не всі прибулі до Криму туристи дотримуються режиму самоізоляції. В умовах такого авіасполучення з Москвою інші обмежувальні заходи (обмеження в’їзду до Криму через КПВВ або мостом, обмеження міжрегіонального сполучення тощо) не будуть давати необхідного результату для захисту кримчан. Для подальшого запобігання поширенню COVID-19 на півострові російській владі необхідно обмежувати авіасполучення з Кримом, проте цього не відбувається.

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top