Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Лабораторія “Гемотест” після публікації КПГ визнала, що не проводить у Криму тестування на новий коронавірус

Після публікації Кримської правозахисної групи про те, що у Криму неможливо зробити аналіз на коронавірус (SARS-CoV-2) за власним бажанням, керівник представництва компанії в Криму Еміль Бавотдінов заявив, що приватна лабораторія “Гемотест” нібито раніше проводила платні тестування на SARS-CoV-2, а зараз призупинила роботу в Сімферополі “через обмеження на транспортування біоматеріалу”.

«Ми проводимо зараз консультації з Росспоживнаглядом з приводу транспортування цих досліджень. Є обмеження на те, щоб біоматеріал такого типу, через те, що це другий рівень патогенності, перевозився з суб’єкта до суб’єкта. Є ряд вимог, які в принципі ми ладні виконати, чекаємо на схвалення Росспоживнагляду для того, щоб вони надали нам згоду на транспортування такого виду біоматеріалу. Як тільки вона буде дана, ми відновимо роботу в Криму», – цитує російське інформагентство ТАРС Бавотдінова.

Проте у телефонній розмові, запис якої має в своєму розпорядженні Кримська правозахисна група, співробітниця “Гемотесту” на запитання мешканки Сімферополя, чи можна здати аналізи в цій лабораторії в Криму і Севастополі, відповідає: “Ні, на жаль, в Сімферополі ми ще не беремо (аналізи, – ред.)”. За її словами, в інших містах Криму і Севастополі також не можна зробити аналізи на SARS-CoV-2, послуга поки що доступна лише у Москві та Московській області. На питання, чи є плани робити тести в Криму, в лабораторії відповіли, що плани є, але дата ще невідома.

Нагадаємо, під час раніше проведеного Кримською правозахисною групою моніторингу роботи «гарячих ліній» в Криму оператори також повідомляли, що тест на новий коронавірус в Криму можна зробити лише після звернення до лікаря за наявності помітних симптомів.

Кримська правозахисна група в результатах своїх моніторингів зазначає, що рівень діагностування COVID-19 в Криму залишається низьким і засвідчує, що офіційні цифри про кількість випадків зараження COVID-19 не відповідають дійсності.

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top