Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

У Криму збільшується перевищення смертності над народжуваністю

На початку 2020 року підконтрольне РФ “Управління Федеральної служби державної статистики по Республіці Крим і м. Севастополю” (“Кримстат”) опублікувало інформацію про природний рух населення в Криму. КПГ звела до купи оприлюднені дані за весь період окупації. Отримані результати засвідчують, що з року в рік більшає різниця між померлими та тими, хто народився, – так званий “природний спад населення”.

Якщо у 2014 році смертей в Криму було на 5097 осіб більше, ніж фактів народження, то у 2019 році ця різниця піднялася до 9385. Усього за період окупації природній спад населення склав 41771 осіб.

Разом з тим, відповідно до даних “Кримстату”, населення Криму з 2014 року виросло більше ніж на 90 000 осіб і склало на кінець 2019 року 2 361 527 осіб. Ріст обумовлений перевищенням кількості прибулих до Криму над тим, хто виїхав. Варто відзначити, що під час розрахунку міграційного руху населення “Кримстат” враховував лише тих, хто офіційно знявся з реєстрації чи отримав її. Таким чином, не враховано громадян України, котрі виїхали з Криму, проте зберегли прописку на окупованому півострові.

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top