Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Українського активіста Олега Приходька в Криму взяли під варту на два місяці

Суддя «Київського районного суду» Антон Цикуренко 10 жовтня 2019 року задовольнив клопотання «слідчого» й обрав Олегу Приходьку запобіжний захід у формі утримання під вартою до 10 грудня 2019 року.

Під час засідання прокурор і слідчий відзначили, що Приходько підозрюється за ст. 223.1 і 205 КК РФ (підготовка до теракту й зберігання вибухових пристроїв), залишаючись на волі, може критися від суду або приховати сліди злочину, вчинити тиск на свідків для формування неправдивого алібі.

Адвокат зазначив, що відсутні реальні підстави вважати підсудного здатним продовжувати злочинну діяльність. Немає доказів, що він може сховатися від суду.

Адвокат звернув увагу на те, що більше доби Приходько не їв і не пив, він зажадав з цього приводу винести окрему ухвалу. Суддя задовольнив таке клопотання та ухвалив зробити перевірку.

Олег Приходько провину заперечував і заявив, що вибуховий пристрій було підкинуто правоохоронцями. «Раніше мене викликали до ФСБ і заморочували, ключи залишалися в іншому кабінеті», – заявив активіст й додав, що пов’язує справу проти нього з власною проукраїнською позицією.

Також він відзначив, що на обшук співробітники ФСБ приїхали відразу з саперами.

Олега Приходько 9 жовтня затримали співробітники ФСБ. Вони прийшли о другій половині дня та заявили, що будуть здійснювати «огляд» гаражів. Приходько пішов із ними до гаражу без верхнього одягу й без телефону, а додому він не повернувся. Родичі Приходька телефонували до поліції, але безрезультатно.

Донька Приходька Наталія повідомила Кримській правозахисній групі, що вранці 10 жовтня затримали її мати, Любов Приходько. Пізніше жінку відпустили.

У вересні Олега Приходька та його дружину Любов допитували співробітники ФСБ. Вони запитували у Олега Приходька, чи він брав участь у подіях на Майдані у Києві 2014 року.

ФСБ поширило відео затримання Олега Приходька.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top