Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Захист Балуха домагається, щоб йому надавали необхідну медичну допомогу

Українського активіста Володимира Балуха 10 червня 2019 року відвідала адвокатка Ольга Дінзе. Адвокатка підтвердила, що українець перебуває в обласній лікарні УФСВП, м. Торжок (ФКЛПЗ ОЛ УФСВП Росії у Тверській області).

“Лікарня підпорядковується системі Федеральної служби виконання покарань, тому Володимир Балух там утримується у камері. Він дістає мінімальний набір медичних препаратів. Стан здоров’я мого підзахисного трохи покращився за рахунок того, що він отримав посилку з продуктами, яку більше місяця тому відправляла його сестра, також деякі продукти він зміг купити у крамниці. Але вживати їжу ФСВП Балух, як і раніше, відмовляється”, – розповіла Дінзе.

Українець потребує стоматологічної допомоги, тому адвокат подала заяву про надання йому послуг стоматолога. Ольга Дінзе сподівається, що таку допомогу її підзахисному нададуть.

Адвокатка повідомила, що раніше вона на ім’я начальника колонії подавала заяву про відвідування В. Балуха лікарем з 30‑річним стажем роботи для первинного огляду та поставлення можливого діагнозу, проте відповіді на цю заяву адвокат досі не отримала.

Також вона не отримала відповідь на адвокатський запит про стягнення щодо Балуха, включно з питанням про підстави утримання його у штрафному ізоляторі.

Ольга Дінзе додала, що Володимир Балух передає всім подяку за листи, на які він з радістю відповідає, та звертається до всіх з проханням продовжувати писати йому листи.

Нагадаємо, засуджений в Криму за українську позицію Володимир Балух заперечує свою провину та не визнає рішення російського суду про позбавлення його свободи. На знак протесту проти дій окупантів активіст відмовляється вживати їжу, що її готують у місцях позбавлення волі. Він їсть лише те, що йому передають родичі, або голодує. Українець також відмовляється носити тюремну робу. Цей ого форма протесту проти дій російських окупантів. Володимир Балух у такий спосіб відстоює власну свободу.

Цей протест став однією з причин, чому українця у березні 2019 року перевели з керченської колонії, подалі від родичів, до виправної колонії №4 м. Торжок, Тверської області Росії. За перші два місяці перебування в цій колонії Балуха кілька разів, за вигаданими приводами, відправляли до штрафного ізолятору (ШІЗО), що негативно вплинуло на його ослаблене здоров’я.

Листи Володимирові Балуху можна відправляти через російську системі ФСВП–лист.

Для цього треба перейти за посиланням https://fsin-pismo.ru/client/app/letter/create.

У графі “Обрати регіон” треба зазначити “Тверська область”. У графі “Оберіть заклад” вказати “ВК-4 Торжок.”

Надсилайте, будь ласка, листи на ім’я Балуха Володимира Григоровича, 1971 р.н.

Обов’язково зазначайте у листі функцію, що надає можливість відправити зворотну відповідь.

Для того, щоб українець отримав ваші листи, рекомендуємо писати їх російською мовою та уникати речень і висловів, що їх російська влада може трактувати як “екстремістські”.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top