Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Кримському адвокатові Курбедінову вручили «застереження про неприпустимість екстремізму»

Світлина Едема Семедляєва

Кримському адвокатові Емілю Курбедінову 6 листопада 2018 року російський «прокурор» Чуприна Валентин Олександрович вручив «застереження про неприпустимість екстремістської діяльності».

До офісу кримських адвокатів В. Чуприна прийшов у супроводі озброєних людей у машкарах, котрі не назвали себе. Колеги Е. Курбедінова Ліля Гемеджі та Назім Шеїхмамбетов, котрі перебували в офісі, фіксували на відео дії силовиків, що мали місце в офісі. В. Чуприна заявив, що його персональні дані оприлюднювати не можна.

У документі, який передали адвокатові, йдеться про те, що стосовно його та його колег відбувалися оперативно-пошукові заходи. Про це Еміль Курбедінов повідомив після уходу силовиків у відео-коментарі, трансльованому у Фейсбуці Назімом Шеїхмамбетовим. Е. Курбедінов нагадав, що такі «застереження» були недавно вручені адвокатам Едему Семедляєву та Лілі Гемеджі.

Адвокат розтовкмачив, що такі дії «прокуратури» юристи вважають незаконними та будуть їх оскаржувати.

Кримська правозахисна група нагадує, що Валентин Чуприна є колишнім співробітником української прокуратури та підозрюється за ст. 111 КК України (державна зрада).

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top