Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Росія залучає силовиків для навчання дітей стрільбі зі зброї у Криму

У жовтні 2018 року Кримська правозахисна група зафіксувала на території півострова щонайменше 10 заходів мілітаристського спрямування, до яких були залучені діти. У заходах брали участь військовослужбовці ВС РФ, співробітники Росгвардії, ФСБ, представники окупаційної влади, зокрема з «Міністерства освіти Криму».

Як-от, на сторінці організації «Кримпатріотцентр» у соціальній мережі ВКонтакте оприлюднено таку інформацію про заходи, пов’язані із навчанням дітей стрільбі із різних видів зброї:

  • 12 жовтня в 1-й Гвардійській школі Сімферопольського району склав присягу перший юнармійський кадетський клас Військово-космічних сил ВКС РФ. Учні п’ятого класу (11–12 років) склали присягу на вірність РФ, ВКС РФ. На заході були присутніми представники Міністерства оборони РФ і командування ВЧ 46451 ВКС, начальник штабу руху «ЮНАРМІЯ» Сімферопольського району.

 

Окрім того, у жовтні в Криму відбулося ще кілька заходів, спрямованих на мілітаризацію дітей.

13 жовтня школярі Керчі склали присягу військово-патріотичного клуба «Юний друг прикордонника». Членами клубу стали діти з Керчі, Щолкіне та Ленінського району. Ініціаторами створення клубу стали Кримська регіональна громадська організація «Союз прикордонників “Солдати кордону”» та «Служба у місті Керчі Прикордонного управління ФСБ Росії по Республіці Крим».

14 жовтня у Керчі школярів прийняли у кадети козачого військово-патріотичного клубу «Грифон». Клуб створений при Хуторському козачому товаристві «Керч Єнікальске». Про це повідомив глава «адміністрації Керчі» Сергій Бороздін.

28 жовтня у Севастополі водночас 1800 школярів були прийняті до російського військово-патріотичного руху «Юнармія». У церемонії взяли участь військовослужбовці ЗС РФ. Під час церемонії мала місце виставка зброї та військової техніки.

Нагадаємо, 17 жовтня в Керчі у Політехнічному коледжі сталося масове вбивство, під час якого загинула 21 людина та більше 40 осіб отримали поранення. Підозрюваний – один зі студентів коледжу. Масова мілітаризація та пропаганда зброї серед неповнолітніх мешканців Криму створює умови, що збільшують вірогідність виникнення таких трагедій.

Світлини зі сторінки «Кримпатріотцентру» ВКонтакте

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top