Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Путін підписав закон про штрафи за мирні зібрання, який може збільшити тиск на кримчан

До Кодексу Російської Федерації про адміністративні правопорушення (КПАП РФ) внесено зміни, що стосуються організації публічних заходів.

Закон 31 жовтня опублікований на інтернет-порталі правової інформації РФ й набере чинності через 10 днів після публікації.

Кодекс про адміністративні порушення РФ доповнений статтею 20.2.3. Ця стаття запроваджує адміністративну відповідальність для організаторів масових заходів за подачу повідомлення про проведення публічного заходу без мети його проведення. Також у статті передбачено відповідальність для організаторів публічних заходів, якщо вони вирішили відмовитися від проведення акції, але не проінформували про цю відмову органи влади.

Справи про таких правопорушеннях мають розглядатися у судах. Правом складати протоколи про зазначені адміністративні правопорушення наділяються посадові особи органів внутрішніх справ (поліції).

За порушення закону передбачено штрафи від 5 000 до 20 000 тисяч рублів для фізичних осіб і від 20 000 до 100 000 рублів для юридичних осіб.

Експерт Кримської правозахисної групи Олександр Сєдов відзначає, що цей закон надає окупаційній владі Криму нові важелі тиску на місцевих активістів.

“Ухвалення нового закону дозволяє не лише відмовляти організаторам у проведенні мирних зібрань, але під вигаданими приводами притягати їх до адміністративної відповідальності лише за сам факт подання повідомлення до «адміністрації»”, – переконаний Олександр Сєдов.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top