Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Засідання у справі «українських диверсантів» відклали через неявку свідків обвинувачення

«Севастопольський міський суд» 30 жовтня 2018 року переніс засідання у справі «українських диверсантів» Володимира Дудки та Олексія Бессарабова.

Про це Кримській правозахисній групі повідомили родичі Дудки.

За їхньої інформацією, звинувачуваних у підготовці диверсій в Криму О. Бессарабова та В. Дудку привезли до суду на 10 ранку. Проте, свідки обвинувачення до суду не з’явилися, і засідання було перенесено на 14:00 31 жовтня 2018 року.

Нагадаємо, Володимира Дудку, Олексія Бессарабова та Дмитра Штиблікова затримали 9 листопада 2016 року у Севастополі, їх звинуватили у підготовці диверсії організованою групою та зберіганні зброї (КК РФ: ст. 222 ч.3; ст. 222.1 ч.3; ст. 30 ч.1 – ст. 281 ч.2 п. а).

16 листопада 2017 року «Севастопольський міський суд» засудив Дмитра Штиблікова до 5 років колонії суворого режиму після того, як він уклав досудову угоду зі слідством, визнавши свою провину. Жодного з незалежних адвокатів до нього не допустили, що підтверджує тиск на нього з боку слідства.

КПГ неодноразово заявляла про те, що так звана «справа українських диверсантів» є політично вмотивованим кримінальним переслідуванням. У цій справі використовуються неприпустимі докази, а затримані у Криму українці у справі «українських диверсантів» позбавлені волі за політичними мотивами із порушенням фундаментальних прав і свобод та є політичними в’язнями.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top