Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Багатодітна мати пов’язує хвороби її дітей з викидами в Армянську

Катерина Пивовар та її дитина Світлина: Громадське ТБ

У Катерини Пивовар – четверо дітей, вона оприлюднила у соціальній мережі світлини своєї молодшої дитини, у котрої червоні висипання на шкірі.

Жінка розповіла, що такі плями з’явилися вранці 10 жовтня, й вона викликала дитині карету швидкої медичної допомоги.

«Я викликала швидку, нас відвезли до лікарні. Доктор у лікарні сказав, що це алергічний дерматит й порадив мені з дитиною залишити місто. У мене все зафіксовано, світлини є, діагнози є. Я оприлюднила усе це у соціальній мережі. Учинилися звинувачення мене у брехні. Того ж дня у другої дитини відкрився кашель. Я з ним пішла до лікарні, проте цього разу дитині з висипом та із набряком діагностували бронхіт», – розповіла кримчанка.

Вона також повідомила, що кашель та набряки очей вона спостерігає у всіх її дітей. А у наймолодшого ще й висипи на шкірі. Сам Катерина розповіла, що вона вже впродовж двох місяців кашляє, відчуває першіння у горлі та печіння в очах. Кримчанка розповіла, що з такими проблемами до лікарні звертається багато мешканців Армянську, проте лікарі діагностують таким особам бронхіт і гайморит. Катерина впевнена, що проблеми з її здоров’ям та здоров’ям її дітей пов’язані виключно з хімічним отруєнням.

На її думку, міська адміністрація залякує лікарів, і тому людям, котрі звертаються по допомогу до лікувальних установ, діагностують бронхіт і гайморит, щоб не привертати увагу до екологічної проблеми.

Кримчанка переконана, що шкідливі викиди з заводу «Титан» досі надходять в атмосферу. Нова фаза забруднень у місті почалася 10 жовтня.

Катерина повідомила, що 12 жовтня о 16 годині місцеві мешканки, у котрих захворіли діти, збиралися не центральній площі Армянська, щоб привернути увагу влади до проблеми.

Кримчанка також розповіла, що після її повідомлень у соціальних мережах про таку акцію до неї приходили співробітники поліції, котрі попередили її про неприпустимість проведення у місті неузгоджених із владою заходів.

Нагадаємо, перша інформація про шкідливі викиди в Армянську з’явилася 24 серпня.

3 вересня Азово-Чорноморське Регіональне управління Державної прикордонної служби повідомило, що впродовж останнього тижня прикордонники Херсонського загону неодноразово фіксували випадки отруйних хімічних викидів з території заводу «Кримський титан», розташованого на території Криму поряд із адміністративним кордоном. У школах не відбувалися заняття, а дітей з 4 вересня тимчасово вивезли з Армянську до санаторіїв.

З 14 до 23 вересня в Армянську діяв режим надзвичайної ситуації через викиди. Робота заводу «Кримський титан» зупинена.

 

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top