Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Окупаційна влада цього року оштрафувала більше 2000 кримчан за українськи номери на авто

У Криму з початку року до адміністративної відповідальності за їзду на авто з українськими  номерами притягли 2 203 мешканця Криму. Про це повідомляє підконтрольна РФ агенція Кримінформ.

«До адміністративної відповідальності у формі штрафу притягнуто 2 203 правопорушника на суму 2,151 млн. рублів, з котрих стягнуто штрафів на суму 1,276 млн. рублів. Щодо дев’яти правопорушників судовими органами було призначено адміністративне покарання у формі позбавлення права керування транспортними засобами», – цитує агенція відповідь Державної інспекції безпеки дорожнього руху на свій інформаційний запит.

За даними ДІБДР, минулого року до адміністративної відповідальності притягнуто 4 965 таких водіїв, котрим виписали штрафи на загальну суму в 5,438 млн. рублів. 2017 року з них стягнули 4,089 млн. рублів штрафів. До цього ж, за інформацією Кримінформу, десять осіб позбулися водійських прав.

Раніше Кримська правозахисна група повідомляла, що з 1 квітня 2016 року у Криму почали штрафувати водіїв автомобілів з українськими реєстраційними номерами, що видавалися в Криму до березня 2014 року. За управління такими автомобілями на кримчан складають адміністративні протоколи та штрафують на суму від 500 до 800 рублів, а у випадку повторного «порушення»–  штраф збільшується до 5 тисяч рублів або власника машини позбавляють права керувати транспортним засобом на термін від одного до трьох місяців.

Російська влада у такий спосіб примушує водіїв поміняти номери своїх автомобілів, попри те, що документи, надані Росією в Криму, за нормами міжнародного права, є недійсними.

На думку експертів КПГ, такі дії де-факто влади є порушенням права власності щодо автовласників, тому що їх позбавляють права розпоряджатися та користуватися своєю власністю на випадок, коли вони зберігають легітимні українські номерні знаки. Такі дії Росії є черговим порушенням міжнародних норм, зокрема, ст. 1 Додаткового протоколу до Конвенції про захист прав людини та основних свобод.

Окрім того, виїхати з Криму на материкову Україну з російським номером, виданим в Криму, неможливо, тому що Україна не визнає документів, наданих Російською Федерацією  в Криму.

 

2 273

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top