Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

До квартири колишнього українського прикордонника в Алушті намагалися потрапити невідомі

Микола Бігняк. Світлина Facebook

Кримчанин Микола Бігняк повідомив, що до його помешкання в Алушті 5 жовтня близько 13 години дня намагалися увірватися троє невідомих. Про це М. Бігняку розповіли його сусіди. Сам М. Бігняк гадає, що це співробітники прикордонної служби РФ.

Адвокат М. Бігняка Маммет Мамбетов звернувся до відділку поліції Алушти із заявою про спробу злому квартири. На момент повідомлення поліція приїхала на місце події. «Прикордонники опитують людей з метою з’ясувати, чи мешкає хто-небудь у моїй квартирі. Готують ґрунт для позиву чи ще яких-небудь дій. Будинок у них на балансі. Квартира службова. Зараз там поліція, теж опитує сусідів. У квартирі на цей час ніхто не мешкає», – повідомив Микола Бігняк.

Сам Микола Бігняк перебуває зараз на підконтрольний Україні території. Він вимушено залишив Крим після того, як до нього прийшли з обшуком російські силовики.

За словами кримчанина, 1 серпня до нього додому прийшли співробітники ФСБ з постановою на огляд підвалу – там вони шукали зброю. М. Бігняк стверджує, що силовики прагнули сфабрикувати проти нього справу та позбавити квартири через його проукраїнські погляди.

Микола Бігняк – уродженець м. Хмельницький. До 2009 р. він служив у Прикордонній службі України в Криму. За час служби М. Бігняк отримав квартиру в Алушті – у відомчому багатоквартирному будинку. Після цього він влаштувався до Міністерства курортів і туризму АРК, там він пропрацював до 2014 р.

На початку березня 2014‑го Микола Бігняк став працювати юристом юридичного управління алуштинського міськвиконкому. Коли мерія перейшла під контроль Росії, він зостався там працювати, втім, за його словами, мав проукраїнські переконання.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top