Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Начальник СІЗО не пропустив адвоката Балуха до його підзахисного після інформації про побиття українського активіста

Ліворуч на світлині начальник СИЗО-1 С. Бережний, праворуч – В. Балух, світлини Фейсбук

Після того, як ввечері 14 вересня 2018 року у ЗМІ з’явилася інформація про побиття українського активіста Володимира Балуха у кримському СІЗО, адвокат активіста вранці 15 вересня приїхав до СІЗО з метою побачити свого підзахисного.

Черговий СІЗО відповів адвокатові, що його звернення буде розглядати особисто начальник ФКУ СІЗО-1 УФСВП по Криму Бережний Сергій Володимирович, коли прибуде до закладу. Адвокат дочекався С. Бережного, пояснив йому, чому саме слід терміново відвідати В. Балуха та узнати про стан його здоров’я.

Проте начальник відмовив адвокатові, посилаючись на те, що тепер вихідний, і запропонував прийти у понеділок. Він також додав, що особисто бачив Володимира Балуха, з котрим, за його словами, все нормально.

Об 11.00 до СІЗО приїхав й архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент, котрий є громадським захисником українця.

Він повідомив Кримській правозахисні групі, що після розмови з С. Бережним адвокат у його присутності телефонував в УФСВП по Криму та просив надати йому дозвіл відвідати Володимира Балуха, але знову отримав відмову. Після цього Климент сам зателефонував на «гарячу лінію» УФСВП, проте йому відмовили у відвідуванні СІЗО у жорсткій формі, посилаючись на вихідний день.

Климент відмітив, що у той самий час до СІЗО входили да виходили з нього інші адвокати.

 «У понеділок вранці ми з адвокатом знову будемо намагатися зустрітися з Володимиром Балухом», – мовив Климент і додав: «Володимир дуже заслаб фізично, він втратив багато ваги,  у него у нього сильні болі  та вкрай слабкі сосуди».

Кримська правозахисна група припускає, що співробітники СІЗО зумисно перешкоджають зустрічі захисників із Володимиром Балухом, можливо, з метою приховати інформацію про інцидент, що мав місце у закладі.

Нагадаємо, 14 вересня 2018 року Ахтем Чийгоз повідомив журналістам, що активіста сильно побили.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top