Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Політв’язня Андрія Коломійця відвідав український консул

Українського політичного в’язня, учасника Майдану Андрія Коломійця 17 липня 2018 року відвідав у колонії Краснодарського краю український консул. Консул цікавився станом здоров’я українця та наданням йому необхідної медичної допомоги.

Як повідомила Кримській правозахисній групі дружина українця Галина Коломієць, перед візитом консула Андрію призначили внутрішньом’язові ін’єкції для лікування псоріазу. Попри молодий вік, після перенесених катувань А. Коломієць страждає на кілька хронічних захворювань. Окрім псоріазу, його мучать головний біль, підвищений тиск, кришаться та болять зуби.

З листопада 2016 року Андрія Коломійця чотири рази запроторювали до штрафного ізолятору з різних формальних причин, що теж негативно позначилося на його здоров’ї.

За інформацією Галини Коломієць, зараз її чоловік знов став до роботи у цеху колонії.

Нагадаємо, Андрія Коломійця, мешканця Київської області, 1993 року народження, 10 червня 2016 року визнали винним і засудили до покарання у формі 10 років позбавлення волі у колонії суворого режиму. Його звинуватили у замаху на вбивство двох колишніх співробітників підрозділу «Беркут» під час подій на Майдані у Києві за кількома статтями КК РФ: ст. 105 КК РФ – вбивство двох чи більше осіб (незавершене), ст. 228 – зберігання наркотичних речовин, ст. 30 – замах на злочин. Українця було затримано на території Кабардино-Балкарії, а пізніше доправлено до Криму. Правозахисники заявили, що справа є абсолютно сфабрикованою та політично умотивованою. Генпрокуратура України спростувала участь українця Андрія Коломійця в атаках на «Беркут».

Після ухвалення вироку Андрія Коломійця етапували до виправної колонії № 14 Краснодарського краю.

Адреса колонії (російською мовою): 350039 Россия, Краснодарский край, г. Краснодар, ул. Калинина, 58.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top