Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Керчанина без російських документів не беруть в Криму на роботу

Мешканець Керчі не в змозі влаштуватися на роботу в Криму. Причиною є відсутність у нього російського паспорта та військового квитка. Про це повідомляє кримське видання Керч.ФМ.

За інформацією видання, керчанин на момент «референдуму» вчився у Харкові та був зареєстрований у гуртожитку Харківського аерокосмічного університету. Після закінчення навчання він повернувся додому, в Керч, де мешкає його мати. Через відсутність у нього «російського паспорта», він не в змозі влаштуватися на роботу та отримувати медичне обслуговування.

Як стало відомо Кримській правозахисній групі, «Керченський міський суд» наклав на хлопця адміністративний штраф у розмірі 5 000 рублів «за порушення іноземним громадянином режиму перебування у Російській Федерації».

Цей випадок є лише одиничним прикладом дискримінації громадян України, котрі не хочуть або не можуть отримати «паспорт», що його видає влада РФ у Криму. Крим є територією України. Усі громадяни України перебувають в Криму на законних підставах, їх не можна розглядати як «негромадян». Країна-окупант не має права обмежувати у правах населення окупованої території за ознакою наявності документів, виданих окупаційною владою. Такі дії порушують відразу кілька статей Женевської Конвенції IV «Про захист цивільного населення під час війни». Окрім того, оскільки обмеження в правах спрямоване на примус населення Криму до отримання громадянства країни-окупанта, то це є порушенням Гаазької Конвенції «Про закони та звичаї сухопутної війни».

 

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top