Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Володимир Чекригін: «Без особливої необхідності українцям зараз краще до Криму не їздити!»

Експерт Кримської правозахисної групи Володимир Чекригін в студії  “Хроніки дня” на ТРК “Чорноморська”разом з ведучим програми Володимиром Ставицьким обговорили тему порушення прав людини окупаційною владою у Криму, а також можливості допомоги українським  громадянам на півострові та про небезпеку відвідування Криму громадянами України.

Поїздки до Криму з кожним днем стають все більш небезпечними для українців. Особливо після  набуття чинності норм законів Російської Федерації – сумнозвісного пакета Яровой-Озерова, які по суті легалізували доноси й суттєво розширили повноваження силовиків, які нібито діють в боротьбі з тероризмом.

Володимир Чекригін звернувся до громадян України, які збираються їхати до Криму:

«Якщо у вас немає ніяких невідкладних справ у Криму, краще взагалі туди не їхати. Особливо небезпечно відвідувати Крим активістам, журналістам, чоловікам призивного віку, колишнім або діючим військовим. Вони усі наражають на небезпеку  себе й оточуючих, с ким вони перетикають кордон, бо вони можуть бути затриманими. ФСБ збирає дані про таких людей. Якщо ви все ж вирішили їхати на окуповану територію, вам треба похвилюватися про свою небезпеку».

Правозахисник нагадав про пам’ятку, яка розроблена експертами Кримської правозахисної групи і є в доступі на сайті.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top