Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

В Криму затримали кілька десятків людей, котрі вийшли на акцію протесту

На двох активістів, котрі намагалися організувати пікет, склали адміністративні протоколи, з інших взяли письмові «пояснення».

В Сімферополі підконтрольні РФ поліціанти 26 червня 2017 року затримали кілька десятків кримчан, котрі прийшли на площу Леніна для того, щоб виступити проти «націоналізації» дитячого табору «Салют».

Кримчани не стали розгортати плакати, що їх принесли з собою, тому що сімферопольська влада відмовилася узгодити публічний захід, презентований як пікет проти незаконної націоналізації піонерського табору «Салют».

Активіст Ілля Большедворов на своїй сторінці у соцмережі опублікував відео, де можна побачити, як поліціанти підходять до людей, котрі зібралися на площі. Один з них назвався підполковником міліції Нікітіним Сергієм Васильовичем. Він заявив, що кримчани зібралися не неузгоджений масовий захід, тому їх затримано і має бути доправлено до «Центрального відділення поліції» Сімферополя. Після цього силовики повели людей, серед яких були жінки із дітьми, до поліційного автобуса.

Також Большедворов написав у мережі, що після того, як людей доправили до РВВС, одній з активісток стало зле: «Голові профспілки культури Республіки Крим Галині Борисівні Лемешко у ВВС «Центральний» після незаконного затримання на площі Леніна стало зле. З ВВС її увезла швидка».

Ілля Большедворов повідомив КПГ, що на нього та на члена кримської профспілки працівників культури Олександра Трунова склали адміністративні протоколи.

«26.06. 2017 року за адресою: м. Сімферополь, пл. Леніна, ідентифікований гр. Большедворов І. В., котрий не дотримався встановленого порядку проведення мітингу, що виявилося у порушенні ч.5 ст.5 ФЗ №54-ФЗ від 19.06.2014 «Про зібрання, мітинги, демонстрації, проходи та пікетування», – сказано у протоколі.

Кримчанину закидають ч.1 ст. 20.2 КпАП РФ (Порушення встановленого порядку організації чи проведення зібрання, мітингу, ходи чи пікетування). Активісту загрожує штраф від 10 до 20 тис. рублів чи то примусові роботи на термін до 40 годин.

З інших затриманих кримчан взяли «пояснення» та відпустили їх.

Раніше Кримська правозахисна група повідомляла, що кримський активіст Большедворов двічі намагався узгодити з місцевою владою проведення пікету проти незаконної націоналізації піонерського табору «Салют», але отримав письмові відмови.

 

 

 

 

 

Підконтрольна РФ влада Сімферополя послалася на те, що саме на цей час і у цьому місці вже нібито погоджено проведення інших публічних заходів.

Нагадаємо, Кримська правозахисна група опублікувала аналітичний огляд про порушення свободи мирних зібрань в Криму за період з березня 2014 до березня 2017 «Неузгоджена свобода», де узагальнено результати послідовної комплексної роботи КПГ із моніторингу та документуванню фактів порушення свободи мирних зібрань на території Криму після окупації та незаконної анексії півострова. Аналіз зроблений відповідно до норм міжнародного права у сфері прав людини із опертям на належні документи.

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top