Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Окупанти затримали кримчанина за нібито співпрацю із СБУ

У Криму ФСБ затримала чоловіка, якого підозрюють у нібито «роботі на агентурну мережу Служби безпеки України».

Окупанти стверджують, що затриманий нібито за грошову винагороду переховав кілька сім-карток підконтрольних РФ операторів мобільного зв’язку в Криму.

«Під час чергового сеансу конспіративного зв’язку український куратор дав підозрюваному завдання витягти зі схованки у Сімферополі кілька сім-карт кримських мобільних операторів для їхнього подальшого використання агентурною мережею на території півострова. Під час допиту чоловік розповів, що зв’язався зі співробітниками СБУ через свого знайомого ще у 2022 році, а завдання із сім-картами отримав восени 2023 року. За його виконання кримчанин отримав близько 4 тис. рублів, після чого його затримали співробітники ФСБ», – йдеться у повідомленні.

Відносно кримчанина порушили кримінальну справу за статтею «Співпраця на конфіденційній основі з іноземною державою, міжнародною чи іноземною організацією» (стаття 275.1. Кримінального кодексу Росії), за якою йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Ім’я та прізвище затриманого не називаються. Йому обрали запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Як підкреслювала голова правління Кримської правозахисної групи (КПГ) Ольга Скрипник, тенденція переслідування за статтями «державна зрада» і «шпигунство» у Криму у 2024 році посилилася. Переслідування кримчан за цими статтями відбувалося й до 2022 року, але після повномасштабного вторгнення кількість затримань і вироків за такими сфабрикованими звинуваченнями зросла. Щонайменше 50 громадян України з Криму проходять за сфабрикованими справами «державна зрада» і «шпигунство»

Нагадаємо, у Феодосії 11 жовтня окупаційні силовики затримали “агента українських спецслужб”, який нібито збирав та передавав дані про Чорноморський флот Росії через чат-бот

18 жовтня окупанти повідомили про затримання 23- річної кримчанки за звинуваченням у «шпигунстві».

Також цього тижня окупанти засудили жителя Севастополя до 15 років за ґратами за звинуваченням у нібито «шпигунстві». ФСБ стверджує, що буцімто 45-річний житель Севастополя передавав СБУ «стратегічні відомості».

Крім того, цього тижня стало відомо, що росіяни засудили жителя Севастополя до 21 року позбавлення волі за звинуваченням у «державній зраді», а керчанина Владислава Кислякова засудили до 13 років колонії суворого режиму.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top