Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Окупанти до 21 року в’язниці засудили мешканця Севастополя у “справі диверсантів”

Південний окружний військовий суд засудив жителя Севастополя до 21 року колонії особливого режиму, визнавши його винним у “державній зраді” та “підготовці до теракту”.

Про це повідомляє т.зв. “преслужба ФСБ в Криму”.

“Південний окружний військовий суд визнав чоловіка винним у злочинах, що інкримінуються, передбачених ст. 275 (державна зрада), ст. 205.3 КК РФ (проходження навчання з метою здійснення терористичної діяльності), ч. 1 ст. 30 ч. 1 ст. 205 (при до скоєння терористичного акта) КК РФ Йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі на 21 рік у колонії особливого режиму з відбуванням перших 4 років у в’язниці та обмеженням волі після звільнення на 1 рік 6 місяців”, – йдеться у повідомленні.

Окупанти стверджують, що кримчанина, імʼя якого не називається, Служба безпеки України нібито завербувала  у 2022 році. Буцімто чоловік збирав та передавав відомості про актуальні місця дислокації в Севастополі об’єктів Збройних сил РФ.

“Також він планував теракт, а саме підпал однієї з адміністративних будівель міста. Підозрюваний знайшов необхідні інструменти, пройшов відповідне навчання, але не встиг завершити розпочате, оскільки його затримали співробітники УФСБ”, – повідомили окупанти.

Як повідомляла КПГ, за кримськими «справами українських диверсантів і шпигунів» в ув’язненні перебувають щонайменше 40 громадян України.

У таких справах ФСБ РФ під час затримання звинувачує кримчан «у підготовці диверсій, зберіганні зброї та шпигунстві». У цих справах зафіксовано незаконні методи ведення слідства й застосування тортур для отримання свідчень зізнання, порушення презумпції невинуватості, поширення ФСБ РФ через російські ЗМІ відео «зізнання».

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top