Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Літню матір політв’язня Сейрана Салієва ФСБ відвезла і тримає без медичної і правової допомоги

Матір політв'язня Сейрана Салієва — Зодіє Салієва. Кримська солідарність

Вранці 29 серпня о 7-й ранку до активістки кримськотатарського руху і матері політв’язня Сейрана Салієва — Зодіє Салієвої у Бахчисараї  приїхали оперативники ФСБ, які мали провести у неї в квартирі обшук.

Один із них зайшов у квартиру, де проговорив із Салієвою пів години, троє перебували в машині. Провести обшук силовик не зміг через неправильний номер квартири в постанові.

Проте силовики все одно забрали жінку, вилучили її телефон і відвезли у невідомому напрямку. Вони заявили, що проведуть певну бесіду, після чого вона повернеться додому, розповіла “Кримській солідарності” її невістка Муміне Салієва.

Пізніше невістка дісталася “бахчисарайського відділення ФСБ”, де черговий відповів, що Зодіє Салієву сюди не привозили.

«На питання адвоката [Едема Семедляєва], який знаходиться біля будівлі ФСБ у Сімферополі, черговий також заявив, що потрібно написати заяву і чекати протягом 30 днів», — зазначила Муміне Салієва.

Як повідомляють активісти, це не перше затримання Зодії Салієвої. У лютому 2022 року вона прийшла слухачкою до “Бахчисарайського районного суду” у справі делегата Курултаю кримськотатарського народу Едема Дудакова. Силовики відвели літню ветеранку кримськотатарського руху в автозак. У відділі “поліції”, куди її привезли пізніше, їй стало погано. Поліцейські викликали швидку допомогу Зодії і відпустили під зобов’язання про явку.
Пізніше “суд” виніс ухвалу про штраф за статтею про “масове перебування в громадському місці, що спричинило порушення громадського порядку”.

До цього, у грудні 2020 року, поліцейські прийшли до квартири, де прописані і Зодіє, і Муміне Салієви, і допитали їх про крадіжку дощок на будівництві неподалік. Муміне Салієва назвала цей візит силовиків «тиском на активістів у Криму».

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top