Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Як кримчан переслідують за проукраїнські гасла, символіку та пісні

Кримчан продовжують переслідувати за демонстрацію української символіки, українських пісень та гасел за допомогою ст. 20.3 КпАП РФ.

9 липня “Кіровський районний суд” заарештував на сім діб мешканця Старого Криму Рефата Ісмаілова, на сторінці якого в «Однокласниках» було виявлено публікацію з тризубом, повідомляє центр “Сова”.

4 липня “Білогірський районний суд” визнав місцевого жителя Кемала Сітумерова винним за ч. 1 ст. 20.3 КпАП. Приводом для притягнення до відповідальності стали публікації у соціальних мережах гасла «Слава Україні». Того ж дня Сітумерова покарали і за ч. 3 ст. 20.1 КпАП (поширення інформації, що виражає неповагу до держави та суспільства) через картинки з Путіним.

19 липня “Гагарінський районний суд” Севастополя призначив Сергію Акінжеле, який у стані алкогольного сп’яніння вигукував на міському пляжі гасло «Слава Україні!» 12 діб адміністративного арешту за ч. 1 ст. 20.3 КпАП.

23 липня “Білогірський районний суд” Криму оштрафував на дві тисячі рублів за ч. 1 ст. 20.3 КоАП Асана Ісмаїлова із села Вишневе. На його сторінці у ВКонтакті була виявлена ​​публікація з тризубом.

26 липня “Ленінський районний суд” Севастополя заарештував на 15 діб за ч. 1 ст. 20.3 КоАП Євгена Лебідка, протокол щодо якого склали днем ​​раніше. За даними “суду”, перебуваючи на балконі своєї квартири, «голосно і виразно вигукував слова — вітання українських націоналістичних організацій» (мабуть, йдеться про гасло «Слава Україні»), а також «голосно слухав пісню, яка є гімном українських націоналістичних організацій». Відео, на якому чути пісню «Червона калина», що чути з квартири севастопольця, було опубліковано в Telegram-каналі «Кримський СМЕРШ».

Нагадаємо, протягом січня-березня 2024 року КПГ задокументувала щонайменше 85 адміністративних проваджень, переданих на розгляд до «судів» Криму за ст. 20.3.3. КпАП РФ («дискредитація російської армії»). За 77 з них було ухвалено рішення про призначення адміністративного покарання (штраф або адміністративний арешт). Всього за період повномасштабного вторгнення КПГ задокументувала щонайменше 752 таких адміністративних провадження.

Крім того, у Криму склалася нова практика переслідування кримчан за демонстрацію української символіки, українських пісень та гасел за допомогою ст. 20.3 КпАП. За останній рік було зафіксовано, за інформацією «Кримського процесу», щонайменше 59 фактів покарання по цій статті, з них 26 осіб отримали адміністративний арешт, а 33 людини було оштрафовано

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top