Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Реальна відповідальність за підбурювання до геноциду стане превенцією проти майбутніх конфліктів – Скрипник

Російські наративи про Крим, пропаганду та дезінформацію є одними з методів гібридної агресії Росії. Росія завжди зловживала вільними словами для агресивної пропаганди. Про це заявила голова Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник під час конференції “Протидія пропаганди і гібридним атакам РФ у контексті війни проти України”, яка пройшла 19 липня у Центральному військовому клубі міста Софія.

У заході взяли участь представники Міністерства оборони та Міністерства закордонних справ Болгарії, місцевої влади, експерти з питань національної безпеки, оборони, науковці, громадські діячі, іноземні партнери та представники дипломатичного корпусу.

В рамках конференції проведено окрему тематичну панель “Ні військові проти України як протидія демократичного світу проти гібридної війни” для участі українських експертів. також, директор Інституту світової політики Євгена Магді, експерт Центру Оборонних Стратегій Віктора Кевлюка, голови Кримської правозахисної групи та співкоординатори Експертної мережі Кримської Платформи Ольги Скрипник.

Як нагадала Ольга Скрипник, після захоплення Криму російська пропаганда намагалася нав’язати міф про нібито “волевиявлення” на “референдумах” і бажання кримчан приєднатися до Росії. Протест мирний опір громадян України у Криму не дозволив цій статися.

З 2022 року КПГ документує заклики до геноциду українців та інші форми підбурювання до скоєння воєнних злочинів. До 2022 року дослідниця КПГ Ірина Сєдова досліджувала мову ворожнечі в російських ЗМІ щодо українців та корінного народу Криму – кримських татар.

“Від початку окупації російська влада вбиває та викрадає кримськотарських та українських активістів. Росія розбудувала систему політично вмотивованих переслідувань усіх, хто виступає проти окупації Криму. Ми чітко бачимо, що самі російські пропагандистські роки створювали ненависть і мотивацію до жорстокості проти українців. Російські технології не діють”. лише в контексті України, але й в інших країнах. Тому реальна відповідальність за підбурювання до геноциду стане превенцією проти майбутніх конфліктів”, – підкреслила правозахисниця.

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top