Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Кримському татарину Ернесу Сейтосманову російський суд призначив 18 років колонії суворого режиму

Південний окружний військовий суд засудив кримськотатарського активіста, фігуранта справи кримських мусульман Ернеса Сейтосманова до 18 років колонії суворого режиму.

Перші чотири роки Ернес Сейтосманов перебуватиме у в’язниці. Потім його переведуть до виправної колонії. Після звільнення суд призначив йому півтора роки обмежень, що полягають у необхідності обліковуватися у ФСВП 2 рази на місяць, у забороні залишати житло з 10 вечора до 6 ранку, міняти місце проживання та роботи без сповіщення ФСВП, відвідувати публічні заходи, повідомляє Кримська солідарність.

Захист має намір оскаржити вирок в апеляційній і касаційній інстанціях.

Нагадаємо, прокурор Владислав Кузнєцов зажадав для 37-річного політв’язня 18 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

«Тероризм – це особливо тяжка стаття. В ісламі це є категорично засуджуваним злочином. Я як мусульманин категорично проти тероризму, а статтю, мені інкриміновану, розцінюю як наклеп. Те, що стосується визначення слова «тероризм», – це залякування. Якщо розглянути всю справу щодо мене –не було жодного випадку, щоб я когось залякував, жодної шкоди суспільству, людям не завдав», — заявив Ернес Сейтосманов у виступі на суді з останнім словом.

У продовження промови він розповів про обшук у своєму будинку і нагадав суду, що десятки інших мешканців Криму зазнавали, на його думку, переслідувань незаконно.

«Власне, щодо мене мало місце залякування. Прийшли о третій годині ночі, разом зі мною жила старенька мати, яка дуже злякалася. Ми кажемо про безліч таких випадків, масово відомих залякувань. Я пов’язую це з терором… Мене затримали, привезли, тримають під вартою, що є злочином проти мене», – наголосив Сейтосманов.

Як повідомлялося, обшук у Ернеса Сейтосманова стався 9 лютого 2022 року. Співробітники ФСБ вчинили кілька обшуків: у Бахчисарайському районі прийшли до будинку активіста «Кримської солідарності» Ансара Османова, у Сімферопольському районі – до Аметхана Абдулвапова, у Білогірському районі – до будинку Марлена Мустафаєва та у Балаклавському районі Севастополя – до Ернеса Сейтосманова. Всіх їх звинуватили за статтями 205.5 КК РФ («Організація діяльності терористичної організації та участь у діяльності терористичної організації») та 278 КК РФ («Приготування до насильницького захоплення влади організованою групою за попередньою змовою»).

5 грудня 2019 року Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив до 17 років у колонії суворого режиму його рідного брата Енвера Сейтосманова.

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top