Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Окупанти визнали, що утримують іспанського волонтера Маріо у Криму

Маріано Кала Таюд Гарсія. Фото: Зміна

Окупаційна влада визнала, що утримує іспанського волонтера Маріано Кала Таюд Гарсію, також відомого як Маріо, який зник у Херсоні на початку повномасштабного вторгнення.

Як йдеться у документах, які є у розпорядженні КПГ, у “військовій прокуратурі Чорноморського флоту” у відповідь на запит повідомили, що громадянин Іспанії Маріано Кала Таюд Гарсія “переміщений кримською ФСБ у заклад кримінально-виконавчої системи, де утримується до цього часу. По відношенню до нього ще проводиться перевірка”.

При цьому, у відповіді йдеться, що ніби “порушення умов утримання не виявлено”. Ніяких інших відомостей у “прокуратурі” не надали, посилаючись на “державну таємницю”.

Маріано Кала Таюд Гарсія (Mariano Cala Tayud Garcia) — громадянин Іспанії, який вісім років проживає в Україні та займається волонтерською діяльністю. Після повномасштабного вторгнення він працював у Херсоні, допомагаючи дітям, котрі лишилися без батьківської опіки, та брав участь у мітингах проти окупації. За словами нареченої, він був викрадений 19 березня та наразі перебуває у СІЗО № 2 в Сімферополі.

До цього моменту, на офіційні запита у “Федеральну службу виконання покарань” (ФСИН) та СІЗО №2 повідомляли, що з 19.03.2022 року Маріано Кала Таюд Гарсія не утримується і не утримувався. Крім того, “Слідчий комітет Криму” також заявляв, що не має інформації про місцезнаходження іспанця.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top