Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Абдурешита Джеппарова арештували на 12 діб

“Білогорський райсуд” міста Сімферополь визнав ветерана кримськотатарського руху Абдурешита Джеппарова винним у непокорі співробітникам поліції та призначив 12 діб адміністративного арешту.

Як йдеться у рішенні “суду” від 25 квітня, текст якого має в своєму розпорядженні КПГ, Абдурешит Джеппаров нібито не віддавав так званому “начальнику відділу Центру протидії екстремізму” Руслану Шамбазову свій ноутбук. Було складено протокол за ч.1 ст.19.3 КпАП (непідкорення співробітникам поліції).

“Суддя” Тамара Лобунська призначила адміністративний арешт на 12 діб.

Нагадаємо, 25 квітня російські силовики провели черговий обшук у відомого кримського правозахисника і ветерана кримськотатарського національного руху Абдурешита Джеппарова. У Джеппарова, його дружини та доньки одразу забрали телефони, внаслідок чого вони не змогли викликати адвоката. Джеппаров був затриманий після обшуку. Наразі невідомо про його місцеперебування та підставу для затримання.

Абдурешит Джеппаров практично все своє життя присвятив захисту прав кримськотатарського народу, зокрема боровся за повернення корінного народу на Батьківщину після сталінської депортації 1944 року. З початку російської окупації Криму Джеппаров активно допомагав жертвам політичних репресій. Наприкінці 2014 року він став координатором Кримської контактної групи з прав людини, яка намагалася сприяти пошуку жертв насильницьких зникнень на окупованому півострові. Правозахисна діяльність Джеппарова була високо оцінена на міжнародному рівнях. Зокрема, в 2020 році правозахисник був номінований на Нобелівську премію миру.

Українська правозахисна спільнота розглядає затримання Абдурешита Джеппарова як складову систематичного та широкомасштабного переслідування кримських правозахисників та активістів, які тривають від самого початку російської окупації Кримського півострова

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top