Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

В окупованому Криму передбачено 30 тисяч місць на кладовищах для мобілізованих — правозахисниця

В окупованому Криму передбачені десятки тисяч місць у лікарнях і на кладовищах для тих мобілізованих російських армійців, які загинуть у війні проти України.

Про це в ефірі Громадського радіо сказала Ольга Скрипник, голова правління Кримської правозахисної групи.

«Влітку минулого року кремлівський куратор Криму Сергій Аксьонов заклав такі цифри своїм розпорядженням: забезпечити щонайменше 100 тисяч місць у лікарнях і в інших установах охорони здоров’я, а також 30 тисяч місяць на кладовищах. Для поховання військовослужбовців. Відповідно йдеться про дуже великі цифри, які в принципі сам Аксьонов передбачає у межах мобілізаційних заходів. Відповідно це говорить про те, що формальні і так звані «правові» підстави для продовження мобілізації в окупованому Криму існують», — пояснила Ольга Скрипник.

Як повідомлялось, з 24 лютого КПГ задокументувала з числа приписаних до військових частин у Криму, котрі воюють на боці РФ, щонайменше 202 загиблих.

Російська влада намагається приховувати інформацію про реальну кількість загиблих і поранених з боку РФ, так само ця інформація не оприлюднюється і в Криму.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top