Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Адвокат побоюється за життя Джеміля Гафарова: може не пережити етапування

Засудженому на 13 років кримському татарину Джемілю Гафарову відмовляють у медичному обстеженні. Адвокат побоюється за здоров’я та життя літнього кримського татарина.

Як повідомив адвокат Еміль Курбедінов, Гафаров розповів, що йому у слідчому ізоляторі намагаються призначити ліки без консультації профільних фахівців.

«Він каже, що йому дуже погано, двічі на день бувають напади; вчора в нього взяли кров на аналізи, ледь-ледь, хоча він кілька разів їм нагадував, і вже другий день кров не відносять до МОТБ (будівля розташована поряд). Каже, що намагаються дати якісь ліки, але щоб їх пити – потрібна консультація лікаря щодо нирок, у нього ниркова недостатність, а те, що дають від серця, – може вплинути на нирки. Він навіть не встає, коли розмовляє», – передав слова в’язня адвокат Курбедінов, сповіщає Кримська солідарність.

Також кримський татарин повідомив, що адвоката, котрий опікувався медобстеженням для Джеміля Гафарова, до СІЗО не пропустили. Співробітники закладу заявили адвокату, що він мав повідомити їх заздалегідь – за 10 днів. Тому для проведення кваліфікованого медичного обстеження та консультації фахівців його не спромігся вивезти із СІЗО й незалежний адвокат. Сам Джеміль Гафаров вважає, що лікування йому надавати не мають наміру і вже чекає на етап у російську колонію.

Сам Джеміль Гафаров переконаний, що надавати йому лікування не збираються, і вже чекає на етап до російської колонії.

«Виживу я на етапі чи ні – незрозуміло. Як мене будуть місяцями етапувати? Їхати буде дуже тяжко», – мовить Гафаров.

Адвокат побоюється за здоров’я та життя літнього кримського татарина. «Етап дуже тяжкий. У кожному з багатьох СІЗО з речами у цій машині сидиш, там геть неможливо, у цій «коробці», тим більше сердечнику. Етап – це питання життя і смерті Джеміль аг’а без будь-якого лікування адекватного», – переконаний Еміль Курбедінов.

За словами дружини в’язня Разіє Гафарової, 2017 року, до порушення кримінальної справи, він переніс складний інфаркт міокарда. Того ж року йому діагностували хронічну ниркову недостатність із порушенням фільтрації нирок. Політв’язень потребує регулярного діалізу нирок, що в умовах СІЗО здійснювати неможливо.

Як повідомляла КПГ, Південний окружний військовий суд 11січня ухвалив вирок у справі «другої сімферопольської групи» Хізб ут-Тахриір: Аліму Карімову, Сейрану Муртазі, Ерфану Османову, Джемілю Гафарову й Сервету Газієву призначили покарання у формі позбавлення волі строком на 13 років.

Емиль Курбедінов після вироку повідомляв, що стан 60-річного Джеміля Гафарова різко погіршився.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top