Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ще одному «свідку Єгови» з Сімферополя пред’явили обвинувачення

53-річному «свідку Єгови» з Сімферополя окупаційний «слідчий комітет» пред’явив обвинувачення в організації діяльності екстремістської організації  (ч. 1 ст. 282.2 КК РФ).

Як йдеться у повідомленні окупаційного відомства, у Сімферополі та районі 12 грудня вчинили близько 20 обшуків, вилучили «значну кількість релігійної літератури з ознаками екстремістського змісту, комп’ютерну техніку, гроші, а також документацію та облікові журнали, що засвідчують незаконну діяльність сімферопольського осередку й збирання пожертвувань на його утримання».

Чоловікові закидають організацію зібрань віруючих і збирання добровільних пожертвувань на підтримку релігійного об’єднання.

Ймовірно, йдеться про 53-річного Дмитра Наухацького.

Як повідомляє організація «Свідки Єгови в Росії», 12 грудня у Сімферополі та районі відбулися обшуки у межах кримінальної справи, що її «слідчий Слідчого комітету Новіков» порушив проти 53-річного Дмитра Наухацького. За попередньою інформацією, через мирні розмови про бога його підозрюють у порушенні ч. 1. ст. 282.2 КК РФ (організація діяльності екстремістської організації). Після затримання «суд» відправив віруючого під домашній арешт.

«Усього на слідчі дії наразилися близько 40 осіб. Того ж дня майор юстиції Магомед Магомедов викликав іншого віруючого, 57-річного Олександра Ворончихіна, до Слідчого комітету, де звинуватив його за тією ж статтею. Приблизно 10 годин потому віруючого відпустили, взявши з нього підписку про невиїзд», – повідомили в організації.

За інформацією організації, найбільш значні за масштабами спецоперації проти «Свідків Єгови» у 2022 році відбувалися в Новоросійську, Рибинську й Сімферополі (16 обшуків).

Нагадаємо, «Армянський міський суд» («суддя» Тетяна Федєнєва) 1 грудня визнав «Свідків Єгови» Олександра Литвинюка й Олександра Дубовенка винними в екстремізмі й засудив їх до 6 років колонії загального режиму.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top