Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Автомеханіка з Білогорська засудили до 17 років колонії суворого режиму

Марлен Мустафаев. Фото: Крымская солидарность

Південний окружний військовий суд у Ростові-на Дону засудив кримськотатарського активіста з Білогірська, фігуранта справи кримських мусульман Марлена Мустафаєва до 17 років колонії суворого режиму.

Як повідомляє активістка Лутфіє Зудієва, Марлен Мустафаєв – автомеханік із Білогірська, котрого судили за аудіозаписи розмов з іншими мешканцями міста на релігійно-політичні теми. Мустафаєв відвідував суди та допомагав родинам політв’язнів. Вдома у нього залишилося двоє дітей.

Виступаючи з останнім словом, Мустафаєв розповідав, як оперативник ФСБ погрожував йому відразу ж після затримання в машині – перед будівлею суду: «Дістає пістолет і мені його тицяє в обличчя. Дістає магазин і каже: “Якщо щось робитимеш, я два магазини в тебе випущу”. Це ось він перед входом до суду тицяє в мене, в машині. Машина затонована. Сенс? Я сиджу в кайданках».

Як сповіщає Кримська солідарність, рішення ухвалила колегія у складі головуючого судді Романа Пліско, а також суддів Ігоря Костіна та Олексія Саннікова.

Як повідомлялося, вранці 9 лютого в оселях кримських татар було вчинено обшуки, після чого кількох осіб затримано – це Ансар Османов, Аметхан Абдулвапов, Марлен Мустафаєв і Ернест Сейтосманов. Чоловіків доправили до СІЗО Сімферополя та Севастополя, цього ж дня їм висунули звинувачення у справі «Хізб ут-Тахрір»

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top