Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Викладача технікуму, якого звільнили за українську пісню, заарештували ще за одну

У Сімферополі на колишнього викладача Білогірського технікуму Андрія Бєлозєрова, якого заарештували раніше через пісню про Bayraktar, склали протокол про використання нацистської символіки (стаття 20.3 КоАП). Йому дали 14 діб адміністративного арешту. Причиною цього стала публікація на сторінці Бєлозєрова у «Вконтакті» з піснею «Червона калина».

Як розповів виданню «Холод» Бєлозєрова, 28 жовтня о 6:10 ранку до нього до гуртожитку прийшли силовики.

«Мене обличчям у підлогу, практично без одягу, в одних трусах, вибачте, кладуть, надягають наручники і починають бити ногами по нирках, животі, грудях. Куди потрапили — туди і вдарили», — так Бєлозєров описав своє затримання. Він розповів, що силовики наступали йому на голову ногами та пошкодили мочки вух. Також, за словами Бєлозєрова, один із співробітників ударив його в обличчя.

Силовики конфіскували у Бєлозєрова ноутбук, телефон та документи, у тому числі український паспорт, дипломи, трудову та санітарну книжки.

Після затримання Бєлозєрова доставили до Центру протидії екстремізму у Сімферополі, де на нього склали протокол «Про використання нацистської символіки» (стаття 20.3 КоАП) через українську пісню «Червона калина», опубліковану на сторінці Бєлозєрова у Вконтакті. Також на нього склали протокол про опір під час затримання (стаття 19.3 КпАП). Бєлозєрову призначили 14 діб арешту, пише видання.

У вересні Бєлозєрова заарештували на 13 діб та звільнили з технікуму. Приводом став ролик, на якому викладач та кілька студентів дивляться відео, на тлі якого звучить українська пісня про Bayraktar.

Вилучені документи Бєлозєрову досі не повернули, незважаючи на те, що він писав скарги до «Слідчого комітету» Сімферополя, і тепер без них не може працевлаштуватися. «Мене не візьмуть на нову роботу, я не можу підтвердити, що 23 роки працював у сфері освіти», — пояснив колишній викладач.

Як повідомляла КПГ, у Криму активізувався тиск за інакомислення: кримчан, котрі висловлюють незгоду з війною, переслідують за кількома статтями КК.

Найчастішою причиною переслідування стали публікації у соціальній мережі напису «Ні війні» чи одиночний пікет із таким написом на плакаті. В з переслідувань приводом був напис «Я за мир». За «логікою» окупаційної влади, оскільки офіційно РФ не воює з Україною, а «проводить спеціальну операцію», то заклики до миру є дискредитацією ЗС РФ. Також нерідко приводом для переслідування є розмови про російсько-українську війну зі знайомими, колегами чи родичами. Ще можуть переслідувати за публікації чи коментарі у соціальних мережах.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top