Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Викрадену в травні активістку Ірину Горобцову перевели до нового СІЗО

Викрадену у травні активістку Ірину Горобцову перевели до нового СІЗО Сімферополя. З нею в камері перебувають ще дві жінки.

За інформацією монітора КПГ, нещодавно до СІЗО 2 перевели ще кілька десятків людей: наразі там уже не менше 110 осіб.

Як повідомлялося, наприкінці жовтня відкрили новий слідчий ізолятор (СІЗО) у Сімферополі – на території виправної колонії суворого режиму №1. До цього у Криму був єдиний ізолятор, розрахований приблизно на сім сотень людей. Останнім часом він був завжди переповнений.

Нагадаємо, Ірина Горобцова – мешканка Херсона, Senior QA в одній з провідних IT-компаній України. 13 травня її викрали у Херсоні.

Після 24 лютого жінка провадила волонтерську діяльність у місті. У соціальних мережах вона розміщувала пости на підтримку України й ЗСУ, публічно засуджувала російське вторгнення та окупацію Херсона, збирала кошти для Збройних сил України й закликала врятувати «Азовсталь».

13 травня до її будинку під’їхали два чорні джипи з маркуванням літерою «Z», озброєні люди забрали Ірину із собою. Батьки звернулися до ФСБ РФ, воліючи знайти доньку. Через певний час вони отримали відповідь: «Ця особа тримається у Сімферополі, тому для розшуку немає підстав. Утім, вона виступала проти спецоперації. Тому після завершення спецоперації до неї буде вжито відповідних заходів».

У жовтні стало відомо, що Ірину Горобцову тримають у СІЗО 1 щонайменше з 25 травня.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top