Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Кримчанина засудили до примусових робіт за “антиросійські повідомлення”

“Кіровський районний суд” у Криму засудив 42-річного місцевого жителя до примусових робіт терміном на 5 місяців із утриманням із заробітної плати 15% у дохід РФ за “антиросійські повідомлення в месенджері”.

“У липні 2022 року підсудний розмістив у груповому чаті одного з месенджерів текстове повідомлення, яке містить заклики до здійснення насильницьких дій щодо військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації”, – йдеться на сайті “суду”. При цьому ПІБ підсудного не вказується.

Чоловіка звинуватили за ч. 2 ст. 280 КК РФ (суспільні заклики до здійснення екстремістської діяльності). Чоловіку заборонили розміщувати інформацію в інтернеті протягом 2 років.

Як відомо, у тимчасово окупованому Криму продовжують переслідувати всіх інакодумців, людей, які виступають проти вторгнення Росії до України.

Наприклад, у Севастополі створили чат-бот для доносів на проукраїнські прояви у Криму. Правозахисники давно вже спостерігають, як доноси на півострові стають звичайною практикою.

«Навіть родичі доносять до ФСБ на своїх родичів, якщо хтось там на кухні сказав, наприклад, «погано, що Росія напала на Україну». То дружина донесла на чоловіка, то учні донесли на вчительку, яка їм намагалася на уроці розповідати про війну. І навіть співробітники дитячого садка донесли на виховательку, що вона дискредитує збройні сили», – зазначала експертка Кримської правозахисної групи Ірина Сєдова.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top