Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Кримський татарин отримав 3 роки колонії за «підпал сільради через незгоду з війною»

Азиз Файзуллаев. Фото: Elmaz Qırımlı

25-річного кримського татарина Азіза Файзуллаєва засудили до трьох років колонії за буцімто підпал сільради Пушкіне (Совєтський район).

Як повідомляє його сестра Ельмаз, у «Совєтському районному суді» Криму відбулося оголошення вироку за кримінальною справою щодо Азіза Файзуллаєва, звинуваченого у тому, що буцімто виготовив «коктейль Молотова» й підпалив будівлю адміністрації Пушкінської сільської ради.

«Суддя» Ігор Бражник визнав його винним і призначив покарання у формі трьох років позбавлення волі в колонії.

«Суддя» зазначив, що Азіз «повною мірою визнав власну провину» й відмовився від надання свідчень, посилаючись на 51 ст. Конституції РФ», – написала сестра.

Нагадаємо, Азіза Файзуллаєва затримали на початку червня 2022 року, після обшуку в його оселі.

Пізніше було оприлюднено відео, де чоловік, на якого, за словами родичів, відверто чинили тиск, «щиросердно зізнається в тому, що, виготовивши два “коктейлі Молотова”, підпалив будівлю адміністрації Пушкінської сільської ради, попередньо розбивши вікно».

Щодо Файзуллаєва порушили справу за ч.2 ст. 167 КК РФ («Умисні знищення чи пошкодження чужого майна, вчинені з хуліганських намірів, шляхом підпалу, вибуху чи в інший загальнонебезпечний спосіб»).

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top