Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Мобілізація у Криму: забирають мешканців сіл, повістки вручають на блокпостах

В окупованому Криму повально мобілізують мешканців сіл, повістки виписують на блокпостах, серед мобілізованих є люди з інвалідністю та онкохворі.

Як повідомляє монітор КПГ, у Красноперекопському районі активно роздають повістки.

“Повістки роздають всім підряд. З села, де всього мешкає 400 людей, вже 4 забрали вчора. А тим, кого ще не забрали – постійно телефонують і кажуть, що якщо вони зараз не підуть на контракт, то скоро підуть по мобілізації”, – повідомляє монітор.

Крім того, за його даними, на “Кримському содовому заводі” також почалась мобілізація, забирають, зокрема, всіх охоронців.

Жителі Бахчисарайського району розповіли КПГ, що російські силовики повально мобілізують місцевих мешканців до Збройних сил РФ.

“В нашому селі – 2 тисячі людей. Офіційно повістки отримали 27 людей. Приблизно така ж кількість мобілізованих в селах Холмовка, Піщане, Углове”, – розповіли місцеві мешканці.

За словами кримчан, багато й помилкових повісток. Наприклад, у Бахчисараї повістку отримав онкохворий, а також людина на візку.

Крім того, на блокпостах у Севастополі зупиняють автівки та виписують повістки прямо на місці.

Як повідомлялось, у Керчі відбувалося масове відправлення мобілізованих до російської армії. За різними даними, з міста відправили від 6 до 11 автобусів із мобілізованими.

Між тим, окупаційна влада Криму частково визнає помилки при масовій мобілізації: так, колаборант, “радник голови Криму”, Олег Крючков заявив, що військкомати помилково відправили не тим людям більше як 200 повісток.

«Понад 200 неправильних повісток. Починаючи від студентів та багатодітних. Помилки – кричущі. На посаду командира відділення мотострільців призвали льотчика, який звільнився за вислугою у 1994 рокці», – заявив радник голови Криму Олег Крючков.

25 вересня окупаційний “глава” Криму Сергій Аксьонов заявив про «завершення мобілізаційних заходів» на території Криму.

  • Нагадаємо, 21 вересня через брак особового складу російської армії для війни проти України президент РФ Володимир Путін підписав указ про часткову мобілізацію в Росії. Російський міністр оборони Сергій Шойгу повідомив, що в рамках часткової мобілізації призовуть 300 тисяч резервістів. За його словами, набір не буде здійснено у рамках разової акції. Мобілізація торкнеться 1,1% загального мобілізаційного ресурсу.
  • Російське видання «Новая газета» повідомило, що у «сьомому пункті» указу Володимира Путіна про мобілізацію в РФ йдеться про те, що Міноборони країни дозволяє призвати на військову службу не 300 тисяч резервістів, а 1 млн.
  • Пресслужба ГУР МОУ заявила, що в результаті російської агресії проти України керівництво країни-агресора вже істотно зменшило чисельність представників своїх малих народів.
  • “Серед вбитих окупантів, трохи менш ніж 40% були представниками неслов’янських етнічних груп. У п’ятірку регіонів із найбільшою кількістю жертв увійшли Республіки Дагестан і Бурятія, Краснодарський край, Башкортостан і Волгоградська область. Також у цифрах прослідковується непропорційне співвідношення: кількість загиблих солдат із бідних регіонів (де і проживають етнічні спільноти) значно вища, ніж з розвинених», – йдеться в повідомленні. За даними ГУР МО, після підписання Путіним указу про мобілізацію, мапа смертності в регіонах РФ значно зміниться. «Повістки отримують тисячі представників інтелігенції та приватного бізнесу з центральних регіонів росії та промислових підприємств-гігантів. Якщо робітничі професії ще забезпечуватимуться відстрочками від призову, то саме російська інтелігенція стане добривом для українського чорнозему. Остаточно знищивши громадян, які можуть усвідомлювати крах російської державності кремлівський диктатор сподівається позбутися протестів проти війни та безглуздої загибелі сотень тисяч росіян”, – йдеться у повідомленні.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Scroll to Top